Naar hoofdinhoud
FSC-gecertificeerde kalenders
Snelle levering in Nederland & België
Al meer dan 100 jaar vertrouwd kalenderproducent

De ultieme gids voor het kopen van de perfecte maandkalender

Maandkalender kopen in 3 stappen [Gids]

Als je zoekt naar ‘Maandkalender kopen’ in Google, dan verschijnen er tientallen opties op je beeldscherm. Van jaarplanners tot foto- en whiteboardkalenders… Vind nu maar eens de maandkalender die het best bij jou (en jouw organisatie) past! Da’s een behoorlijke uitdaging.

Daarom stelden wij deze gids voor jou samen, waarmee je in slechts 3 stappen de beste maandkalender kiest. We bespreken de voordelen van maandkalenders, variaties die bij jouw bedrijfsbehoeften passen en geven tips voor het kiezen van de perfecte kalender.

Waarom kiezen voor een maandkalender?

Maandkalenders houden niet alleen data bij, maar doen nog veel meer. Zo zet elke organisatie de kalender op een andere manier in.

Om je een idee te geven:

Een logistiek bedrijf gebruikt een 6-maandenkalender voor een overzichtelijke transportplanning, terwijl een marketingbureau een 4-maandenkalender inzet om hun campagnes nauwkeurig te volgen. 

Beide bedrijven profiteren dagelijks van de overzichtelijkheid, maar ook van de overige functionaliteiten…

•    Relatiegeschenk
Wereldwijd worden maandkalenders gewaardeerd als relatiegeschenk. Ze zijn een praktische en nuttige cadeau-optie voor dagelijks gebruik, waardoor jouw merk constant onder de aandacht blijft.

•    Uniek en tastbaar
In een digitale wereld is een fysieke maandkalender een uniek en tastbaar product. Het biedt een offline aanvulling op je online aanwezigheid en versterkt het imago van je organisatie door een blijvende fysieke aanwezigheid.

•    Dagelijkse zichtbaarheid
Fysieke aanwezigheid op dagelijkse basis! Want met een maandkalender als relatiegeschenk zorg je ervoor dat je bedrijf altijd zichtbaar is bij (potentiële) klanten. Elke keer als zij een afspraak noteren of een datum bekijken.

•    Reclameruimte
Een maandkalender biedt voldoende ruimte voor branding en reclame. Maak de kalender volledig in je eigen huisstijl, inclusief logo, kleuren en promotieboodschappen.

Bij Helios begrijpen we de waarde van een goed ontworpen maandkalender. Daarom bieden we een breed scala aan opties die passen bij de unieke behoeften van jouw bedrijf.

Variaties van de maandkalender


Of je nu een klein bedrijf hebt dat de dagelijkse planning wil verbeteren of een groot bedrijf dat zoekt naar een effectieve manier om zijn merk onder de aandacht te brengen, bij Helios hebben we de juiste kalender voor jou. 

Onze maandkalenders zijn verkrijgbaar in diverse soorten en formaten:

•    Drie-maandenkalender: je ziet het kwartaal in één oogopslag en ontwerpt het kopschild helemaal in jouw huisstijl.

•    Vier-maandenkalender: deze kalender is groot en overzichtelijk en zodoende ideaal voor planningen op elk kantoor.

•    Vijf-maandenkalender: deze kalender biedt een overzicht van vijf maanden en beschikt over een kopschild dat voldoende ruimte biedt voor reclame of een ontwerp in de eigen huisstijl. De ideale combinatie tussen praktisch plannen en promotie!

•    Zes-maandenkalender: een blikvanger met een lengte van 140 cm. Ideaal voor gepersonaliseerde boodschappen tussen de maanden door.

•    Zeven-maandenkalender: de grootste variant! Deze is perfect voor bedrijven in de logistieke en financiële sector die veel vooruitplannen.

Alle maandkalenders zijn voorzien van internationale feestdagen en daarmee geschikt internationale voor klanten en relaties.

Ontdek onze kalenders 

De perfecte maandkalender kopen in slechts 3 stappen


Zoals je ziet, is er veel keuze. Maar wat past bij jouw organisatie? In slechts 3 simpele stappen koop je maandkalenders waar jij, collega’s en klanten veel plezier aan beleven:

1. Bepaal het doel: wat is het primaire gebruik van de kalender?


Planning op korte termijn
Als je vaak tot 3 of 4 maanden voor- en achteruit kijkt bij het plannen, zijn de compacte en zeer populaire 3- of 4-maandskalenders ideaal. Ze bieden een duidelijk overzicht zonder teveel ruimte in te nemen.

Langetermijnplanning
Werk je in een sector zoals de transportbranche waar afspraken een half jaar vooruit worden gepland? Dan zijn kalenders met 5, 6 of zelfs 7 maanden perfect. Deze kalenders bieden uitgebreide planningsmogelijkheden en een breed overzicht.

Reclame en promotie
Wil je de kalender gebruiken voor reclame, promotie of als relatiegeschenk? Kies dan voor een kalender met promotieoppervlakte. Kalenders met meerdere maanden in één oogopslag zijn hiervoor geschikt. 

Door te kiezen voor een gescheiden variant ontstaat er nog meer ruimte tussen de maanden om je boodschap te plaatsen.

2. Denk aan personalisatie: hoe draagt de kalender bij aan de branding van je bedrijf? 


Een gepersonaliseerde kalender heeft een grote impact op de zichtbaarheid van je bedrijf. Overweeg hoe je het logo, je bedrijfsnaam en de (huisstijl)kleuren integreert in het ontwerp. Een goed gepersonaliseerde kalender houdt je merk dagelijks in het zicht van klanten en relaties. 

Bij Helios kun je ervoor kiezen om een drukklaar bestand aan te leveren volgens onze templates en specificaties. Deze zijn te vinden op de productpagina’s van iedere kalender. Wil je liever dat wij een ontwerp voor je maken, dan ontzorgen we hier graag in. Op basis van de gewenste foto’s, logo’s en specifieke wensen maken onze designers een ontwerp dat perfect bij jouw bedrijf past. 

3. Overweeg de materialen: maak je kalender exclusief en uniek


Je maakt je kalender nog specialer door te kiezen voor hoogwaardige materialen en afwerkingen, zoals hoogglanslaminaat of foliedruk:

•    Hoogglanslaminaat geeft de kalender een glanzende en professionele uitstraling.
•    Foliedruk zorgt voor een glimmend effect dat speciale communicatie-uitingen benadrukt en je kalender een luxe uitstraling geeft.
•    De opmaak van je kalender is volledig af te stemmen op jouw wensen. Wil je dus een design wat niet tussen ons aanbod staat, vraag hier gerust naar!
•    Ook de datumwijzer is aan te passen en zelfs de enveloppen zijn te bedrukken volgens de huisstijl van jouw bedrijf.

Door deze extra afwerkingen toe te voegen, maak je je kalender niet alleen functioneel, maar ook een visueel aantrekkelijke en exclusieve promotietool.

Op zoek naar een unieke, gepersonaliseerde maandkalender?


Voor bedrijven die op zoek zijn naar iets extra's, bieden we speciale varianten van onze maandkalenders. Bij Helios maak je namelijk je eigen gepersonaliseerde kalender, volledig afgestemd op de huisstijl. 

Onze maandkalender zijn verkrijgbaar in losse maandblokken die je geheel naar eigen wens vormgeeft. Van kleuren en talen tot de praktische en stevige rode datumwijzer die je kunt aanpassen naar je huisstijlkleur – alles is mogelijk! 

Wanneer je een kalender gekozen hebt, vraag je gemakkelijk een offerte aan. We stemmen je wensen af, waarna onze designers aan de slag gaan. Op basis van jouw bestanden of wensen komen zij tot een ontwerp, waarvan je een proefdruk ontvangt. Zo weet je zeker dat het ontwerp klopt met wat je in gedachte had, voordat het naar de drukker gaat.


Advies nodig?


Ons team experts staat klaar om je te helpen! We informeren je graag over de mogelijkheden en denken met je mee over de juiste keuzes voor jouw maandkalender. Zo krijg je altijd een kalender die aan jouw wensen voldoet.

Advies aanvragen 

DSC07672